אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ריזוטו פטריות ושורשים

אבי ביטון מארגן לכם ארוחת שישי חורפית וחלבית לגמרי: ריזוטו עם בצל, גזר ופטריות, שמתבשל לו לאט אבל בטוח בציר ירקות ושמנת מתוקה. כן כן, ממש כמו במסעדה

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 12/02/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם אורז עגול

כף חמאה

בצל בינוני, פרוס דק

300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק

2 שיני שום, קצוצות

גזר, חתוך לקוביות

750 מ"ל ציר ירקות

250 מ"ל שמנת מתוקה

80 גרם גבינת פרמזן מגורדת

חופן עלי תרד, חתוכים לרצועות

עלים מ-3 ענפי תימין

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל, הפטריות, השום והגזר ומאדים כמה דקות.

2 מוסיפים את האורז העגול ואת ציר הירקות - בכל פעם מוסיפים מצקת אחת, ומערבבים. רק כשכל הנוזלים נספגים באורז מוסיפים את המצקת הבאה. מערבבים כל הזמן.

3 טועמים את הריזוטו. בשלב זה הוא אמור להיות חצי מוכן, כלומר במרקם נגיס ולא רך מאוד.

4 מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות, ומוסיפים את התרד והתימין.

5 מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

>> בשבוע שעבר התחרענו פה על צלי של סמדי בומבה

>> והנה מרק בצל צרפתי