אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוף עם פתיתים ברוטב חריימה

בבית של תום פרנץ תמצאו חריימה בכל ארוחת שישי, מה שהוביל אותו לחשוב - אם הרוטב הזה עובד כל כך טוב עם דגים, למה שלא ננסה אותו עם עוף? התוצאה הייתה יותר טובה מכל דמיון. קבלו מתכון

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 06/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בגרמניה מנות הדג הן מאוד עדינות והדג הוא במרכז הבמה. כשהגעתי ארצה התאהבתי במטבח המרוקאי, ובעיקר בחריימה, שהוא היום הרוטב הכי טעים בעיניי לדגים ואין אצלי ארוחת שבת בלעדיו. מכיוון שאין לי סבתא מרוקאית שאני עלול לאכזב, פתאום שאלתי את עצמי: למה בעצם לא להכין עוף בדרך הזו? אם זה כל כך טעים עם דג, למה שזה לא יהיה טעים עם עוף? ובכן, זה לא רק טעים, זה מעולה. אם אתם אוהבים דגים חריפים – תעופו על המנה הזו.

 

מרכיבים :

6 ירכי עוף

שמן קנולה לטיגון

שיניים פרוסות דק מחצי ראש שום

חצי כוס ממרח פלפלצ'ומה

200 גרם רסק עגבניות

כפית כמון

כפית קימל טחון

קורט סוכר

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

לפלפלצ'ומה (צנצנת בנפח של כוס לערך):

ראש שום, מפורק לשיניים

4 כפות פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית קימל טחון

כפית כמון טחון

חצי כוס שמן קנולה

כפית מלח

לפתיתים אדומים:

2 כוסות פתיתים

בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות שמן קנולה

חצי כוס מרוטב החריימה

מלח לפי הטעם

להגשה:

כוסברה טרייה קצוצה דק (רק העלים)

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

1 מכינים פלפלצ'ומה (או משתמשים בקנויה): טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או במכתש ועלי למחית חלקה. מעבירים לצנצנת (מומלץ לשטוף אותה קודם במים רותחים ולהניח לייבוש באוויר הפתוח). שופכים שמן נוסף מעל לכיסוי. שומרים בקירור, ולאחר כל שימוש מכסים במעט שמן מחדש.

2 מחממים סיר או סוטאג' (עם מכסה) עם 3 כפות שמן קנולה. מניחים את ירכי העוף עם העור כלפי המחבת ומטגנים עד להזהבה. כשהעור קריספי הופכים לצד השני וממשיכים בטיגון כ-10 דקות נוספות. מוציאים ושומרים בצד.

3 מוסיפים לאותו הסיר עוד כשליש כוס שמן קנולה. מחממים על אש קטנה ומוסיפים פנימה את פרוסות השום. מרככים אותן בשמן כמו קונפי עד שהן מזהיבות. נזהרים שלא יישרפו.

4 מוסיפים ממרח פלפלצ'ומה ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים וחצי עד כוס מים, לפי הצורך. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

5 מוציאים חצי כוס מהרוטב ושומרים בצד עבור הפתיתים. מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה (אפשר גם להעביר את העוף לתבנית פיירקס, למזוג מעליו את הרוטב ולהעביר לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות).

6 מכינים את הפתיתים: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מלאה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את רוטב החריימה ששמרנו בצד ו-2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם, מכסים ומבשלים כ-7 דקות על פי ההוראות. טועמים ומתקנים תיבול.

7 סוחטים על העוף מיץ לימון ומפזרים כוסברה טרייה קצוצה. מגישים עם הפתיתים.

>> בשבוע שעבר זללנו פה יופי של קישואים ממולאים