אוכל

אושפלאו לא מסורתי וטעים בשיגעון

אנשים קוראים לאושפלאו בהמון שמות - פילאו, פלוף, פולאו, אושפלוב, פולאה - אבל העיקר הוא שכולם מתכוונים לאותו תבשיל אורז ביתי, עשיר וטעים. אצלנו תיהנו ממנו עם שלל ירקות, פרגית וגם סינטה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 08/04/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 233 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז בסמטי

1 בצל

5-6 גזרים בינוניים

קובייה בינונית של דלעת

700 גרם סינטה

300 גרם פרגית

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

חצי כף כורכום

חצי כף כמון

מעט צ'ילי גרוס

1 מקל קינמון

2 כפות רכז רימונים

1 כוס חמוציות

4 כוסות מים רותחים, לבישול האורז

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל, מגררים את הגזר וחותכים את הדלעת, הסינטה והפרגית לקוביות קטנות.

2 מטגנים בסיר סוטאז' את הבצל, הבשר והפרגית כ-6 דקות, תוך כדי ערבוב.

>> מתכונים לפסח

3 מוסיפים את כל התבלינים היבשים מלבד מקל הקינמון ומערבבים.

4 מוסיפים לסיר את האורז ומעליו מסדרים את הגזר, הדלעת, מקל הקינמון ורכז הרימונים. מעל הכל מפזרים חמוציות.

5 מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומנמיכים את האש.

6 מבשלים 25 דקות בכיסוי מלא, ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים עוד חמוציות לפני ההגשה.