אוכל

עוף שלם צלוי בדבש ותבלינים

השילוב בין עוף לדבש כבר הוכיח את עצמו מזמן, אבל הפעם אבנר לסקין החליט להוסיף לכל החגיגה הזאת תערובת של תבלינים והמון עשבי תיבול טריים. התוצאה? מנה שתככב בכל שולחן שבת

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 26/05/16 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף:

1 עוף טרי

1 כף תערובת פילדלפיה (מורכבת מפפריקה מתוקה, חרדל, מלח, אורגנו, תימין ובזיליקום)

2 כפות דבש 

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל גרוס 

2 שיני שום קצוצות 

1 כף מיץ לימון טרי

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי 

מעט שמן זית לטיגון

חופן עלי תרד, קצוצים

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חופן כוסברה, קצוצה

חופן עלי נענע, קצוצים

חופן עלי בזיליקום, קצוצים

מלח לפי הטעם

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את העוף: שמים בקערה את תערובת הפילדלפיה, הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל, השום ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.

3 מניחים את העוף השלם בקערה ומעסים אותו היטב.

4 מעבירים את העוף והמרינדה לסיר כבד, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים.

5 מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן זית. מוסיפים כפית מלח ומים ביחס של פעם וחצי מכמות האורז.

6 מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כאשר הסיר עדיין מכוסה.

7 מבשלים כ-17 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כ-15 דקות נוספות.

8 מסירים את המכסה ומעבירים את האורז החם לקערה גדולה. מוסיפים את העלים, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב.

9 מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מניחים לצדו את העוף, ומגישים.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו שומר ממולא קציצות עוף

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!