אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

גולאש של תום פרנץ

אחרי שנים ארוכות של היכרות עם המנה ההונגרית האולטימטיבית, תום פרנץ מצליח לפצח את הנוסחה לגולאש מנצח, רך וטעים במיוחד. ובטח תשמחו לשמוע שהוא ממש, אבל ממש לא מסובך להכנה

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 07/02/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 221 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הגולאש - תבשיל של קוביות בקר עם בצל, פלפל אדום או גמבה ופפריקה - הוא אמנם סמל המטבח ההונגרי, אבל הוא פופולרי בכל מרכז אירופה וגם אני גדלתי עליו בגרמניה. הפשטות של הכנתו הפכה אותו לאוכל ביתי נפוץ מאוד, וכאן אני מציע לכם את הדרך הפשוטה והמהירה להכין אותו בגרסה הטעימה ביותר. אני אוהב להגיש את הגולאש על מצע אורז לבן טוב, שיספוג את הרוטב העשיר. ואת מה שהאורז לא עושה – תעשה בכיף החלה.

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות שמן זית

750 גרם בשר בקר (שריר אחורי, כתף, צ'אך או נתח אחר לבישול ארוך ברוטב), חתוך לקוביות של 3 ס"מ

1 בצל גדול

2 שיני שום

200 גרם פטריות שמפיניון קטנות

2 פלפלים אדומים גדולים

2 כפות קמח

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה או כף גדושה אריסה חריפה

קורט סוכר

כפית קימל, כתוש עם מעט מלח במכתש ועלי (לא חובה)

2 עלי דפנה

2 כוסות ציר בקר (אם אין: מים רותחים)

פחית קטנה של עגבניות שלמות קלופות (400 גרם), עם נוזלי השימור

מלח

פלפל שחור

להגשה:

2 כוסות אורז פרסי

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים את הבצל והשום. אם הפטריות גדולות מדי - חותכים אותן לרבעים. אם הן ממש קטנות משאירים אותן כמו שהן. חותכים את הפלפלים לקוביות של 2 ס"מ.

2 מחממים חצי מכמות השמן בסיר שמתאים לכיריים ולתנור. מטגנים את קוביות הבשר בסבבים, עד שהן זהובות מכל הצדדים (בערך 5-6 דקות). מעבירים לקערה ושומרים בצד. 

3 מוסיפים את שאר השמן לסיר. מוסיפים בצל, שום, פטריות ופלפל אדום ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הבשר פנימה. מוסיפים קמח ופפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים כדקה. מוסיפים קורט סוכר ואת הקימל הטחון ועלי הדפנה.

4 מוסיפים פנימה תוך כדי ערבוב את הציר. קוצצים את העגבניות ומוסיפים גם אותן עם נוזלי השימור. מכסים ומביאים לרתיחה. טועמים, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומעבירים לתנור החם (אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים קצת ציר). אופים שעתיים עד שהבשר רך מאוד (אם מכינים לשבת אפשר גם להעביר לפלטה).

5 מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה. מגישים את הגולאש על מצע אורז חם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

* המתכון יעבוד נהדר גם עם אורז בסמטי ואורז יסמין.