אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פסטה טליאטלה ברוטב עגבניות טריות ומסקרפונה

תחשבו קיץ. תחשבו שרב. עכשיו תחשבו על הפסטה הזו - טרייה טרייה, עדינה עדינה, עם רוטב הכי פשוט בעולם של עגבניות מרוסקות, בזיליקום וגבינת מסקרפונה טרייה וטובה. על לא דבר

משה בראל | פסטה דלה קזה | פורסם 30/04/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

קילו קמח לפסטה

8 ביצים שלמות קטנות, עדיף ביצי חופש שהחלמון שלהן צהוב

לרוטב:

5 עגבניות טריות אדומות

10 עלי בזיליקום, קצוצים דק

200 גרם גבינת מסקרפונה טרייה

8 כפות שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומערבלים עם וו לישה במהירות אטית כדקה. מגבירים את המהירות ומערבלים עוד כ-5 דקות, עד לקבלת כדור בצק מגובש.

2 מוציאים את הבצק, מכדררים אותו מעט ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לכחצי שעה.

3 מחלקים את הבצק לכ-8 חתיכות (מכיוון שזה רק בשביל נוחות העבודה, הן לא חייבות להיות שוות בגודלן).

4 משטחים חתיכת בצק מעט בידיים ומקמחים במעט קמח לבן. מכניסים את חתיכת הבצק למכונה, מכוונים לשלב 0 ומתחילים לרדד על ידי סיבוב של המנואלה. בכל פעם עולים שלב בסקאלה, וממשיכים לרדד עד לעובי 7 או 8, לפי העובי שמעדיפים.

5 לאחר שמגיעים לעובי הרצוי, הופכים את הבצק לאטריות. מרכיבים על המכונה את האביזר הרלוונטי ומעבירים את הבצק. אפשר גם לעשות את זה באופן ידני: לוקחים את רצועות הבצק המרודד, מגלגלים אותן וחותכים עם סכין אטריות ברוחב הרצוי. לטליאטלה נחתוך אטריות ברוחב סנטימטר אחד.

6 מכינים את הרוטב: מקלפים את העגבניות: מרתיחים מים בסיר ומכבים את האש. באמצעות סכין חדה מסירים מכל עגבנייה את הליבה שלה, ומסמנים על כל עגבנייה איקס גדול. מכניסים את העגבניות למים הרותחים לחליטה בת שתי דקות, עד שקצוות קליפה מתקלפות בקלות. מסירים את הקליפה בעזרת הידיים בלבד.

7 מרסקים את העגבניות הקלופות במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

8 מבשלים את האטריות דקה-שתיים בהרבה מים רותחים עם כפית מלח (בצק של פסטה טרייה מתבשל מאוד מהר). מסננים את הפסטה היישר לצלחות ההגשה.

9 מסדרים על כל צלחת ערימת פסטה, עליה 3 כפות של עגבניות מרוסקות, מעט בזיליקום קצוץ, 2 כפות שמן זית, כף מסקרפונה וקמצוץ מלח גס. מגישים, מערבבים וזוללים.

הערות:הרידוד:• בכל שלב ברידוד, הבצק הולך ומתארך. ניתן לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות יותר על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד.• כדי לשמור על יריעות הבצק המרודדות יש לקמח ביניהן, על מנת שלא יידבקו, ולכסות את הערימה במגבת לחה כדי שהבצק לא יתייבש.• אם אין מכונת פסטה, ניתן לרדד ידנית עם מערוך. זה כמובן מצריך עבודה קשה יותר, אבל אפשרי בהחלט.

הבישול:• מומלץ לבשל את האטריות בסמוך להכנתן.

האחסון:• אפשר לשמור את הפסטה בקירור עד יומיים מההכנה, או במקפיא עד חצי שנה. אם רוצים להקפיא מומלץ לסדר את הפסטה בקופסת פלסטיק באופן אוורירי ולא צפוף, ולקמח היטב את האטריות כדי שלא יידבקו במהלך ההקפאה. אפשר להפריד בין השכבות בעזרת נייר פרגמנט.

תודה רבה למשה בראל מפסטה דלה קזה

 

>> בשבוע שעבר זללנו פה את הקורן דוגס של תום פרנץ

>> כל ההצעות שלנו לארוחות שבת