אוכל
צילום׃ אורי שביט, mako אוכל

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות

מה דעתכם לתת צ'אנס לארוחת שבת קצת אחרת, שאין בה שום מרכיב מהחי? גם אנחנו צקצקנו בהתחלה, אבל בינינו - המנה הזו לא נראית פשוט מעולה?

אורי שביט | mako אוכל | פורסם 25/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפילאף:

2 כוסות אורז אדום, שטוף ומסונן

מעט שמן זית

1 כרשה, פרוסה דק

1 זוקיני (או קישוא) מגורד

150 גרם שעועית ירוקה, רגילה או רחבה

1 גבעול ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

חופן צימוקים כהים קטנים

חופן שקדים מולבנים חצויים

4 כוסות מים רותחים

לצלי דלורית:

1 דלורית גדולה

1/3 כוס שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סילאן ללא תוספת סוכר

3 שיני שום, כתושות

1 כף רוזמרין יבש קצוץ

1 כף זרעי כוסברה כתושים

1 כף זרעי חרדל כתושים

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.

2 בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים.

3 שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

4 מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - האורז (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
בוא אורז, בוא|צילום: אורי שביט, mako אוכל

6 במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב.

9 מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה.

10 מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - הדלורית (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
אוח, כמה שאנחנו רוצים לנעוץ פה שיניים|צילום: אורי שביט, mako אוכל

לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

>> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ

>> עוד מתכונים טבעוניים