צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות
מה דעתכם לתת צ'אנס לארוחת שבת קצת אחרת, שאין בה שום מרכיב מהחי? גם אנחנו צקצקנו בהתחלה, אבל בינינו - המנה הזו לא נראית פשוט מעולה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לפילאף:
2 כוסות אורז אדום, שטוף ומסונן
מעט שמן זית
1 כרשה, פרוסה דק
1 זוקיני (או קישוא) מגורד
150 גרם שעועית ירוקה, רגילה או רחבה
1 גבעול ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
חופן צימוקים כהים קטנים
חופן שקדים מולבנים חצויים
4 כוסות מים רותחים
לצלי דלורית:
1 דלורית גדולה
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
3 שיני שום, כתושות
1 כף רוזמרין יבש קצוץ
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כף זרעי חרדל כתושים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה: פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
2 בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים.
3 שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
4 מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות.
6 במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב.
9 מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה.
10 מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר
>> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ