אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל שעועית, תירס וירקות

הסוד במתכון הזה הוא הפריכות של הירקות, ובשביל להגיע למידה הרצויה - מבושל אבל רק טיפה, חמים וטעים אבל קראנצ'י כאילו הרגע נקטף מהשדה - צריך להיות עם היד על הדופק. הטיפ שלנו - שימו עין על הקישוא

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 13/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סקוטאש (Succotash) היא מנה שמקורה בשבטי הילידים האינדיאנים באמריקה, והפכה לפופולארית ברחבי ארצות הברית - זו מנת הדגל שאוכלים בחג ההודיה בניו אינגלנד ופנסילבניה, כתודה על התוצרת החקלאית המקומית. היא מבוססת על תירס ושעועית לימה, עשירה בחומצות אמינו והירקות בה לא מבושלים עד רכות מלאה (כמו גיבץ' או רטטוי), אלא שומרים על קראנצ'יות מסוימת, שמזכירה לנו כמה הם טריים.

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית

25 גרם חמאה (או מחמאה למנת פרווה)

2 שיני שום קצוצות דק

בצל חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 פלפלים אדומים שטופים וקלופים, חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים טריים מאוד וקשים, חתוכים לקוביות קטנות

600 גרם שעועית לימה או שעועית לבנה עדינה מבושלות לרכות (בערך 2 כוסות יבשות לפני בישול)

3 כוסות גרעיני תירס קפוא שטוף תחת מים חמים או גרעינים מ-4 קלחי תירס מתוק מבושל

מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם

כף מרווה טרייה קצוצה

כף עלי תימין טרי

אופן ההכנה:

1 במחבת או סוטאז' רחב מחממים שמן וחמאה בחום בינוני גבוה.

2 מוסיפים את השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל הופך שקוף, כ-5 דקות.

3 מוסיפים את הפלפלים, הקישואים, השעועית והתירס. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב מי פעם עד שהירקות רכים, בערך 20 דקות על אש נמוכה, מכוסה. הקישוא הוא המבחן שלכם: הוא הירק שמתרכך הכי מהר, לכן שימו לב שהוא שומר על צורתו ולא הופך לסמרטוטי. כל הירקות צריכים לשמור על צורתם, ולהיות מעט רכים.

4 מכבים את האש. מוסיפים את עשבי התבלין, מערבבים ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו גלילות חצילים משגעות
>> והנה עוגת שמרים חלבה שלא תוכלו לעמוד בפניה