פארז - נתחי בקר בסויה והדרים
מתכון נהדר מהמטבח הפיליפיני של אורז עם המון (אבל המון) שום, בשר בקר ברוטב קסום ומתקתק של סויה, ג'ינג'ר, אניס והדרים ובצל ירוק טרי מעל. נהוג להגיש את המנה לצד המרק שבו התבשל הבשר, כך שמדובר בארוחה מלאה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
פארז היא מנת בקר, ממנות הדגל של המטבח הפילפיני. נתחוני בקר ברוטב דביק ועשיר של סויה מתקתקה, קליפות הדרים ואניס שיוצרים יחד שילוב טעמים מופלא. מגישים את המנה באופן הבא - אורז, מעליו בקר ברוטב ולצידם קערית של הציר (מנוזלי הבישול של הבקר). מפזרים המון בצל ירוק קצוץ שמרענן את המנה.
מרכיבים (5 מנות):
לבשר והרוטב:
נתח חזה בקר במשקל 800 גרם עד קילו
2 בצלים, קצוצים
שמן קנולה לטיגון
6 שיני שום, קצוצות
חתיכת ג'ינג'ר בינונית, קלופה וקצוצה
כוס רוטב סויה
שליש כוס סוכר
4 כוכבי אניס
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כוס וחצי מנוזלי המרק
מלח
פלפל שחור
1/3 כוס קורנפלור
צרור נדיב בצל ירוק, קצוץ לטבעות
למרק:
צרור בצל ירוק, חתוך גס
בצל, קלוף וחתוך לרבעים
חצי ראש שום, קלוף קצוץ
כמה חתיכות קטנות של ג'ינג'ר
כפית גרגרי פלפל אנגלי
4 כפות רוטב סויה
לאורז שום:
2 כוסות אורז
10 שיני שום, כתושות
כמה גבעולי בצל ירוק, קצוצים
מעט גרידת תפוז, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מניחים את נתח הבשר בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שמצטבר למעלה (פעולה בשם "קיפוי". המהדרין מביאים לרתיחה, שופכים את המים, שוטפים את הבקר ומחזירים לסיר עם מים טריים). מנמיכים את האש ומוסיפים את כל מרכיבי המרק מלבד הסויה. אם צריך מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה-שעה וחצי, עד שהבשר רך.
2 מוציאים את הבשר, מסננים את המרק ומחזירים לסיר. מוסיפים את הסויה ושומרים חם עד ההגשה.
3 חותכים את הבשר לקוביות בגודל הרצוי.
4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת עם שוליים גבוהים. מוסיפים את קוביות הבשר ומקפיצים אותן עד שהן מקבלות הזהבה יפה מכל הצדדים. מוציאים ושומרים בצד.
5 לאותה מחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את הסויה, הסוכר, האניס וקליפת התפוז. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות.
6 מוסיפים כוס וחצי מהמרק ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מעבים את הרוטב עם קורנפלור מהול במעט מים קרים. מביאים לרתיחה שוב ומבשלים כשתי דקות נוספות.
7 מוסיפים פנימה את קוביות הבשר ומבשלים יחד כ-15 דקות תוך כדי ערבוב, כדי שהרוטב לא ייחרך.
8 מכינים אורז שום: מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה, אלא שבשלב הראשוני של טיגון האורז מוסיפים לסיר את השום הכתוש - 5 שיניים לכל כוס אורז. מטגנים יחד עם האורז ומזהיבים יפה (להיזהר לא לחרוך). מוסיפים מים רותחים ומבשלים כרגיל. לחלופין אפשר להכין אורז לבן נקי, לחמם שמן בווק, להוסיף את 5 שיני השום הכתושות ולהקפיץ יחד עם האורז המוכן. האורז יוצא יותר מטוגן וקריספי מאשר בגרסה הראשונה, אבל גם יותר שמן.
9 להגשה: מסדרים אורז שום בצלחת או קערת הגשה, ומעליו את נתחי הבקר והרוטב. מגישים ליד את קערת המרק. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומעט גרידת תפוז טרייה.