אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

חריימה בלונדיני: פילה דג ים על פולנטה

מה קורה כשמכינים רוטב חריף לדגים, מינוס העגבניות? מקבלים חריימה בלונדיני. תום פרנץ שידך לדג ולרוטב פולנטה אקסטרה עשירה, וכך נולדה לה אחלה מנה לארוחת שבת

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 25/09/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה תבשיל שנולד אצלי בטעות, כשלא היה לי רסק עגבניות ומאוד רציתי להכין דגים חריפים לשבת... החלטתי ללכת עם הלב ולאלתר ממה שיש, ויצאה לי גרסה מעולה בעיניי לחריימה המסורתי, עם הרבה קוביות של פלפלים צהובים וחריפים שמתבשלים עם דגים ברוטב לימוני טעים וסמיך. הגשתי את המנה על פולנטה עשירה, שסופגת את הרוטב הפיקנטי, ופתאום קלטתי שהכנתי חריימה בלונדיני! ומאז ככה קוראים אצלנו בבית למנה. אפשר להכין אותה חריפה יותר או פחות, איך שאתם אוהבים, ויש גם טיפ לחובבי הרוטב הסמיך יותר, למי שלא מוותר על הניגוב עם החלה.

מרכיבים (6 מנות):

עבור תבשיל הדגים:

6 פילטים של דג ים טרי

2 כפות שמן קנולה

2 כפות שמן זית

2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות או רצועות

1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות (אוהבי החריף יכולים להשאיר את הגרעינים, מי שפחות - שירוקן אותם לפני החיתוך)

1 פלפל חריף ירוק חתוך לטבעות (כנ"ל לגבי הגרעינים)

6 שיני שום פרוסות

מיץ מ-2 לימונים

מלח

פלפל גרוס טרי לפי הטעם

לפולנטה עשירה:

2 כפות שמן קנולה

בצל גדול

שן שום, כתושה

3 כוסות ציר ירקות עשיר

1 כוס חלב, או מכל שמנת מתוקה לבישול

כוס פולנטה מהירת הכנה

2 כפיות מלח

50 גרם חמאה

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

להגשה:

עלי כוסברה טריים (אם אוהבים)

אופן ההכנה:

1 לדגים: מניחים את הפילטים על נייר מטבח סופג ומייבשים אותם מעודפי מים. אם רוצים פילטים קטנים יותר, חוצים אותם לשניים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת עם שמן קנולה. כשהשמן חם, מניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מטגנים מספר דקות עד שהדג משנה צבע ללבן (בערך 80-90 אחוז מוכן). הופכים לצד השני ומכבים את האש. אם אין מקום לכל הדגים עושים זאת בשני סבבים. לא לדאוג אם הדגים לא לגמרי מוכנים - הם יתבשלו עוד ברוטב.

2 מחממים שמן זית במחבת גדולה עם שוליים רחבים (סוטאז' לדגים). מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד שתי דקות. כשהשום מתחיל להזהיב (יש להיזהר משריפת השום, כי אז הוא ייתן טעם מריר לרוטב) מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים דקה-שתיים נוספות.

3 מכניסים פנימה את הדגים ומוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה לאחר רתיחה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל גרוס טרי.

4 לפולנטה: מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את הבצל עד שהוא מתרכך לגמרי. מוסיפים שום כתוש ומזהיבים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ו-2 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה בדרגה הרצויה. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים היטב.

5 להגשת המנה: מחלקים את הפולנטה לצלחות הגשה אישיות, מסדרים פילה דג מעל ויוצקים מעל את הרוטב העשיר בנדיבות.

טיפים:

* לקבלת רוטב יותר סמיך לדגים יש להוסיף חצי כוס מים קרים עם כף קורנפלור בשלב הוספת המים לדגים, ולתת רתיחה יחד.

* לקבלת פולנטה פרווה משתמשים רק בציר ירקות ומרגרינה בטעם חמאה, ומוותרים על הפרמזן. מתבלים ביותר מלח (בגלל החוסר בפרמזן) ובמעט פפריקה מתוקה.

>> בשבוע שעבר הכנו תאנים ממולאות של סמדי בומבה
>> עוגיות מטוגנות עם סירופ סוכר, לא חשוב מאיזו עדה