אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

צלי הודו ושעועית

יש מנות שלא מצריכות כל כך הרבה עבודה, אבל דורשות לא מעט סבלנות: את נתח ההודו משרים במלח לילה קודם, את השעועית מבשלים שעתיים, ובסוף יש עוד שעה וחצי בתנור. מה עושים בינתיים? מתקשרים להזמין את מי שאוהבים

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 14/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לשעועית:

1 כוס שעועית לבנה

1 כוס שעועית חומה

לרוטב הברביקיו:

1 בצל קצוץ דק

1 וחצי כוסות קטשופ

רבע כוס מולסה

חצי כוס סוכר חום

כפית פפריקה מעושנת

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות רוטב ווסטרשיר

מלח

פלפל שחור

רבע כוס שמן קנולה

לצלי ההודו:

חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג

4 כפות שמן קנולה או שמן זית

2 כפות סוכר חום

כפית פפריקה חריפה או מתוקה

כפית פפריקה מעושנת

חצי כפית שבבי צ'ילי

3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 לילה לפני מכינים תמיסת מלח בריכוז של 6%, כלומר: לכל ליטר של מים מוסיפים 60 גרם (4 כפות) מלח ומערבבים עד להמסה מלאה. מטביעים את הנתח בתמיסה כך שכולו יהיה מכוסה בנוזל. מכניסים למקרר ומשאירים את הנתח כל הלילה. במקביל, משרים את שני סוגי השעועית בכלי עם מים במשך הלילה.

2 מבשלים בסיר עם מים את שני סוגי השעועית בנפרד עד שהם מתרככים (כשעתיים), מוציאים ומסננים.

3 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את שאר חומרי רוטב הברביקיו ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכניסים את שני סוגי השעועית פנימה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך, טועמים ומתקנים תיבול.

4 מוציאים את הנתח מהמים, מייבשים אותו בעזרת מגבת מטבח ומניחים בתבנית התנור. מורחים את הנתח, תחילה בשמן ולאחר מכן בתערובת התבלינים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך שעה וחצי, מוציאים מהתנור, עוטפים בנייר כסף ונותנים לנתח לנוח כרבע שעה לפני שפורסים.

טיפ: ניתן לקצוץ את שאריות ההודו, להכין כמות נוספת של רוטב הברביקיו, להכניס אליה את ההודו הקצוץ ולחמם. את המלית החמה מכניסים ללחמניית המבורגר או לכל לחם שתרצו יחד עם בצל סגול ומלפפונים חמוצים - ויש ארוחת צהריים נהדרת לקחת לעבודה או לבית הספר. 

>> בשבוע שעבר הכנו צ'יקן קייב ועפנו על עצמנו
>> לא מתחשק לכם להכין לבד? אנחנו הזמנו משלוח