צ'יקן קייב
בואו להיות מסעדה רוסית ליום אחד, ולהגיש את אחת ממנות הדגל הרוסיות האהובות ביותר: קוראים לה צ'יקן קייב, והיא בעצם מעין קציצה מטוגנת של חזה עוף. זה כשר, זה טעים - אז יאללה, עופו על זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
לעוף:
חזה עוף עם עצם (מבקשים מהקצב, או מפרקים מעוף שלם לבד. שומרים גם את פרוסת הפילה)
כפית מרגרינה בטעם חמאה – קפואה
כפית פטרוזיליה קצוצה
כפית שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה (לציפוי)
קערה שטוחה עם קמח (לציפוי)
קערה שטוחה עם פירורי לחם (לציפוי)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 משטחים את חזה העוף.

2 מניחים במרכז החזה את המרגרינה בטעם חמאה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל.

3 סוגרים את העוף מסביב למרגרינה, כך שלא תוכל לזלוג בשעת הטיגון. משתמשים בפילה כמכסה (ראו בתמונות) ומהדקים.

4 טובלים את העוף בקמח, מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מוודאים שהוא מצופה היטב, ואז טובלים שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות.

5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהוא משחים יפה, 15-20 דקות (חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז הקציצה תישרף מבחוץ ותישאר נאה מבפנים). מעבירים לנייר סופג.
* הצעת הגשה: מכינים סלט מתפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים, מלפפון חמוץ ובצל ירוק. מתבלים בשמן קנולה.
המתכון באדיבות מסעדת באבא יאגה, הירקון 12, תל אביב,טלפון: 03-5175179.