סינייה של קבב, אורז וכרובית
מאז שנחשפנו למנה הזאת אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב עליה: תבנית של קבבים (עם אורז!) וירקות (גם כרובית!), צלויים עם מעטה מטריף של טחינה טובה. הניחו מולנו את התבנית הזו עכשיו, ונישאר חייבים לכם לנצח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקבב:
חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
חצי כוס אורז פרסי
צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 בצל, קצוץ דק
4 כפות שמן זית
חצי כף בהרט
מלח
מעט שמן זית, לטיגון
לירקות:
1 כרובית
3 עגבניות
2 בצלים
2 פלפלים חריפים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לטחינה:
כוס וחצי טחינה גולמית
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
חצי כוס צנוברים
מלח
מיץ מלימון אחד
3 כוסות מים קרים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.
2 מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הקבבים משני הצדדים.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הבצל והעגבניות חותכים לרבעים.
5 מסדרים את הירקות בתבנית, ממליחים ושופכים מעט שמן זית. צולים בתנור החם 25 דקות. מוציאים, ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.
6 הטחינה: קולים את הצנוברים על מחבת יבשה (זהירות שלא יישרפו) וקוצצים גס.
7 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה לטחינה חלקה.
8 מסדרים את הקבבים על תבנית עגולה ומסביבם את הירקות הצלויים. מכסים בטחינה וצולים 10 דקות נוספות.