אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

חריימה לוקוס מפורק

האביב כבר כאן, והוא תובע מתכונים קלילים וקלים להכנה, ממש כמו זה: בתוך פחות משעה תזכו לשולחן שמח ובריא במיוחד, עם דגים מאודים, קוסקוס והרבה צבעים מעוררי תיאבון

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 05/05/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות בגודל של 3 ס"מ

1 כרישה, פרוסה דק

1 בצל גדול, חתוך לפלחים

2 כפות שמן זית

4 שיני שום, קצוצות דק

1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק

1 כף אריסה

1 כפית מלח ים

1 כפית פלפל גרוס

1 שומר, חתוך לפלחים

6 עגבניות, חתוכות לפלחים

1 כוס מים

4 עלי מנגולד

שקית קוסקוס, מוכנה לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן הזית את הכרישה והבצל.

2 כשהירקות מתרככים מוסיפים את השום והצ'ילי, ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את האריסה, המלח, הפלפל והשומר ומבשלים יחד עד שהכל מתרכך, 3 עד 4 דקות.

4 מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.

5 מוסיפים את כוס המים ומבשלים עד לרתיחה.

6 מסדרים בסיר אידוי את עלי המנגולד, ומעליהם מסדרים את נתחי הלוקוס.

7 מתבלים במלח ופלפל, מניחים את סיר האידוי מעל לתבשיל הירקות המבעבע ומאדים כ-10 דקות.

8 להגשה: מניחים על השולחן את תבשיל הירקות, הקוסקוס וסיר האידוי עם הדג, ומרכיבים מנות.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו מסבחה עם ירקות צלויים

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!