תבשיל בקר בלימון כבוש
מודים, גם אם תוסיפו לקפה שלנו לימון כבוש אנחנו נחייך ונגיד תודה, עד כדי כך אנחנו מתלהבים מהפלא המריר-חמוץ הזה. כאן הוא מעיף לגבהים חדשים תבשיל בשר עם עשבי תיבול. מגישים על אורז לבן - וסוגרים מנה פצצה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
800 גרם כתף (לגולאש), חתוך לקוביות
4 כפות שמן זית
3 בצלים, קצוצים
שיניים מקולפות מ-2 ראשי שום
3 גזרים בינוניים, פרוסים לעובי 2 ס"מ
1/4 כפית כורכום
1 כפית כמון
מלח
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
1/4 צרור שמיר, קצוץ
צרור טרגון, קצוץ
3 כפות לימון כבוש, טחון
לאורז:
2 כפות שמן
2 כוסות אורז יסמין, שטוף
3 וחצי כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר גדול את השמן, מכניסים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
2 מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הכורכום, הכמון ומעט מלח ומטגנים הכל יחד כמה דקות. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר.
3 מוסיפים לאט לאט את עשבי התיבול והלימון הכבוש, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד 4 שעות על אש נמוכה מאוד.
4 מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא חמים. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.
5 מגישים את האורז והבשר ביחד.
>> בשבוע שעבר למדנו מנוף להכין פיתות זעתר! (אה כן, וגם קצת בשר ליד)