תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאות
זוכרים את מתכון קציצות האורז המיתולוגי של סמדי בומבה ממאסטר שף? אז הנה גרסה טעימה אפילו יותר שלו, כאילו שזה בכלל אפשרי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למעטפת האורז:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
חצי כפית מלח
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
למילוי:
300 גרם בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 בצל, קצוץ
1 כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן
מעט מלח
חצי כפית שמן
לרוטב הבמיה:
1 שקית במיה קפואה
2 כפות שמן
חצי בצל, פרוס דק
1 כפית פפריקה
חצי כפית כרכום
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית סוכר
4 שיני שום שלמות
2 כוסות מים
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.
3 מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה.
4 מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק.
5 מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור.
6 מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים.
7 מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב.