אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאות

זוכרים את מתכון קציצות האורז המיתולוגי של סמדי בומבה ממאסטר שף? אז הנה גרסה טעימה אפילו יותר שלו, כאילו שזה בכלל אפשרי

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 28/08/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למעטפת האורז:

2 כוסות אורז

4 כוסות מים

חצי כפית מלח

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

למילוי:

300 גרם בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 בצל, קצוץ

1 כפית ראס אל חנות

חצי כפית פלפל לבן

מעט מלח

חצי כפית שמן

לרוטב הבמיה:

1 שקית במיה קפואה

2 כפות שמן

חצי בצל, פרוס דק

1 כפית פפריקה

חצי כפית כרכום

כף אבקת מרק עוף

חצי כפית סוכר

4 שיני שום שלמות

2 כוסות מים

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות גדולות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר.

2 מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.

3 מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה.

4 מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק.

5 מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור.

6 מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים.

7 מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב.

>> בשבוע שעבר התחרענו על הפאייה המדהימה של תום פרנץ

>> הכירו את המקום הכי, אבל הכי חם בתל אביב