אוכל
צילום׃ שירן גרנות

פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

כשאנחנו חושבים על אוכל של בית תמיד עולה לנו תמונה של סיר עמוק, כזה שדוחפים בו את הכף עד הסוף כדי להרים את כל הדברים הטובים מלמטה. בדיוק כמו במנה הזאת

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 28/01/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

8 שיני שום, קצוצות

כפית פלפל שחור גרוס

2 כוסות חומוס, שהושרה ללילה ובושל עד ריכוך

2 כוסות זיתים מגולענים

3 לימונים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

7-6 שערות זעפרן, מהולות בכוס מים פושרים

1/2 כפית אגוז מוסקט

כפית כמון

כף מלח גס או אטלנטי

1/2 כפית קארי

500 גרם פרגית, חתוכה לנתחים גדולים

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

3-2 עלי נענע

4-3 פלפלים חריפים ירוקים, שלמים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים בפלפל גרוס.

2 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הזיתים והלימון, מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב.

3 מוסיפים את התבלינים ואת כוס המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.

4 סוגרים את הפרגיות: מטגנים במעט שמן זית, כשתי דקות מכל צד.

5 מוסיפים את הפרגיות המטוגנות לסיר ומפזרים עשבי תיבול. מסדרים את הפלפלים החריפים, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה.

* מגישים עם חיטה, אורז לבן או פתיתים.

>> בשבוע שעבר קיבלנו את הסופ"ש החורפי עם קדירת בשר ושעועית

>> והנה 9 מתכוני כרובית שממש כדאי לכם לאמץ