עוף חגיגי במילוי קינואה, חמוציות וקשיו
סמדי בומבה נערכת לחג עם עוף שלם ממולא בקינואה, חמוציות וקשיו. תוסיפו לזה מעטפת פריכה ושזופה של סילאן, וקיבלתם עוד מתכון מעולה לארוחת החג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
עוף שלם
בצל
100 גרם קשיו
150 גרם חמוציות
2 כוסות קינואה
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
כף פפריקה אדומה
2 כפות סילאן
שמן זית
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את הקשיו, ולאחר מכן את החמוציות, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
2 מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים במים רותחים. מבשלים כמו שמבשלים אורז - עד אידוי מלא, כ-20 דקות.
3 מניחים את העוף בתבנית גדולה מצופה בנייר אפייה. ממלאים בתערובת הקינואה וסוגרים בקיסמים.
4 מניחים בקערה כף פפריקה, 2 כפות סילאן, כף שמן זית, מלח, פלפל ושתי כפות מים. מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מפזרים את הנוזלים בצורה שווה על העור, כך שכולו יהיה מצופה ברוטב.
5 מכסים את התבנית עם העוף ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות לשעה. כעבור שעה מורידים את רדיד האלומיניום ואופים את העוף עוד כ-30 דקות עד שהוא משחים.
6 מגישים את העוף כשהוא פתוח לאורכו.