אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוף חגיגי במילוי קינואה, חמוציות וקשיו

סמדי בומבה נערכת לחג עם עוף שלם ממולא בקינואה, חמוציות וקשיו. תוסיפו לזה מעטפת פריכה ושזופה של סילאן, וקיבלתם עוד מתכון מעולה לארוחת החג

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 11/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם

בצל

100 גרם קשיו

150 גרם חמוציות

2 כוסות קינואה

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

כף פפריקה אדומה

2 כפות סילאן

שמן זית

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את הקשיו, ולאחר מכן את החמוציות, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.

2 מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים במים רותחים. מבשלים כמו שמבשלים אורז - עד אידוי מלא, כ-20 דקות. 

3 מניחים את העוף בתבנית גדולה מצופה בנייר אפייה. ממלאים בתערובת הקינואה וסוגרים בקיסמים. 

4 מניחים בקערה כף פפריקה, 2 כפות סילאן, כף שמן זית, מלח, פלפל ושתי כפות מים. מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מפזרים את הנוזלים בצורה שווה על העור, כך שכולו יהיה מצופה ברוטב. 

5 מכסים את התבנית עם העוף ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות לשעה. כעבור שעה מורידים את רדיד האלומיניום ואופים את העוף עוד כ-30 דקות עד שהוא משחים. 

6 מגישים את העוף כשהוא פתוח לאורכו. 

>> בשבוע שעבר התענגנו על אוסובוקו פתיתים של תום פרנץ
>> לכל המתכונים לראש השנה