אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

חצילונים ממולאים בשר ואורז

שולחן השבת שלנו השבוע הולך להתכבד בממולאים המנצחים של נוף - חצילים קטנים עם אורז ובשר מתובל, שמתבשלים ברוטב עגבניות עד שהם רכים רכים, טעימים ומושלמים

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 14/08/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

20 חצילים קטנים

כוס אורז עגול

400 גרם בשר בקר טחון

1/4 כוס שמן זית

כף בהרט

2 עגבניות מגוררות גס

מלח

פלפל שחור

עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות לסגירת החצילים (אפשר להחליף בתפוח אדמה)

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

קופסת עגבניות קלופות ומגוררות או חתוכות לקוביות

6-7 עגבניות מגוררות

חצי ליטר מים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מורידים את העוקץ של החצילים קרוב ככל האפשר לשפה ומרוקנים את החצילים (אפשר לעשות את זה בעזרת כלי מיוחד לריקון שנקרא "מוקחאף" או "מואאחאף" - כלי חלק ללא שיניים וצר). מניחים את החצילים מיד בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.

2 משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה.

3 מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית עד שהוא משנה את צבעו ומשחים. מעבירים את הבשר ונוזלי הטיגון אל הקערה עם האורז המסונן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים.

4 ממלאים כל חציל בתערובת האורז והבשר ומקפידים להשאיר שליש מהחציל ריק ממילוי, כדי שיישאר מקום לאורז שתופח בבישול. סוגרים את החצילים בעזרת קובייה של עגבנייה או תפוח אדמה ומסדרים בסיר.

5 מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בגודל החצילים). אם חסרים מים במהלך הבישול אפשר להוסיף - מעט בכל פעם.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עוף ושעועית בובס

>> עד 500 קלוריות: פסטה דיאטטית עם אפונה, בולגרית ועגבניות