חצילונים ממולאים בשר ואורז
שולחן השבת שלנו השבוע הולך להתכבד בממולאים המנצחים של נוף - חצילים קטנים עם אורז ובשר מתובל, שמתבשלים ברוטב עגבניות עד שהם רכים רכים, טעימים ומושלמים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
20 חצילים קטנים
כוס אורז עגול
400 גרם בשר בקר טחון
1/4 כוס שמן זית
כף בהרט
2 עגבניות מגוררות גס
מלח
פלפל שחור
עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות לסגירת החצילים (אפשר להחליף בתפוח אדמה)
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
קופסת עגבניות קלופות ומגוררות או חתוכות לקוביות
6-7 עגבניות מגוררות
חצי ליטר מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מורידים את העוקץ של החצילים קרוב ככל האפשר לשפה ומרוקנים את החצילים (אפשר לעשות את זה בעזרת כלי מיוחד לריקון שנקרא "מוקחאף" או "מואאחאף" - כלי חלק ללא שיניים וצר). מניחים את החצילים מיד בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.
2 משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה.
3 מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית עד שהוא משנה את צבעו ומשחים. מעבירים את הבשר ונוזלי הטיגון אל הקערה עם האורז המסונן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים.
4 ממלאים כל חציל בתערובת האורז והבשר ומקפידים להשאיר שליש מהחציל ריק ממילוי, כדי שיישאר מקום לאורז שתופח בבישול. סוגרים את החצילים בעזרת קובייה של עגבנייה או תפוח אדמה ומסדרים בסיר.
5 מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בגודל החצילים). אם חסרים מים במהלך הבישול אפשר להוסיף - מעט בכל פעם.