צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
תבשיל עוף ופתיתים בסיר אחד
סמדי בומבה שוב מסדרת לנו סיר אחד שיש בו הכל - עוף, פתיתים ופלפלים - לטובת האנשים שהזמן שלהם יקר אפילו ביום שישי. מה עוד כיף? שהכי יפה להגיש את זה לשולחן ככה, עם הסיר
סמדר ווקנין | mako אוכל
| פורסם 03/12/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 ירכי עוף
4 כפות שמן
בצל, קצוץ
פלפל אדום, פרוס לרצועות
פלפל חריף, פרוס (לא חובה)
חצי כפית כורכום
חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
כפית מלח
חבילת פתיתים
אופן ההכנה:
רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?
1 מטגנים את העוף בסיר רחב ולא גבוה (כמו בתמונה), עד שהוא משחים קלות מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן שבסיר. מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל החריף והכורכום ומערבבים.
3 מחזירים את העוף לסיר ומנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.
4 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, את המלח ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מפזרים פתיתים באופן אחיד, עד שהם מגיעים לגובה של המים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
5 משאירים מכוסה 5-10 דקות, ומגישים את הסיר לשולחן.