אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עוף ופתיתים בסיר אחד

סמדי בומבה שוב מסדרת לנו סיר אחד שיש בו הכל - עוף, פתיתים ופלפלים - לטובת האנשים שהזמן שלהם יקר אפילו ביום שישי. מה עוד כיף? שהכי יפה להגיש את זה לשולחן ככה, עם הסיר

סמדר ווקנין | mako אוכל | פורסם 03/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 ירכי עוף

4 כפות שמן

בצל, קצוץ

פלפל אדום, פרוס לרצועות

פלפל חריף, פרוס (לא חובה)

חצי כפית כורכום

חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה

כפית מלח

חבילת פתיתים

אופן ההכנה:

רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?

1 מטגנים את העוף בסיר רחב ולא גבוה (כמו בתמונה), עד שהוא משחים קלות מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.

2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן שבסיר. מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל החריף והכורכום ומערבבים.

3 מחזירים את העוף לסיר ומנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

4 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, את המלח ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מפזרים פתיתים באופן אחיד, עד שהם מגיעים לגובה של המים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

5 משאירים מכוסה 5-10 דקות, ומגישים את הסיר לשולחן.

>> בשבוע שעבר חיסלנו פה תבנית של בצל ממולא

>> ואת זה אנחנו שומרים לנו לשבת בבוקר