עלי גפן ממולאים ברוטב תמרינדי
תמיד חלמתם להכין עלי גפן, אבל חששתם להסתבך עם הגלגול? לנוף מ"מאסטר שף" יש חתיכת פתרון זהב בשבילכם. וזה עוד לפני שדיברנו על המילוי המושלם והרוטב החמצמץ והאלוהי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכ-80 עלי גפן:
80-90 עלי גפן טריים (או 2 צנצנות של עלי גפן משומרים)
קילו אורז עגול
3 כפות תמרינדי
3 כפות רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה, קצוץ
קילו עגבניות, קצוצות
צרור נענע, קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
כוס שמן זית (אפשר פחות, אבל ככה זה הכי טעים)
מיץ טרי מ-5 לימונים
אופן ההכנה:
1 ממלאים סיר במים בגובה של 10 ס"מ ומביאים לרתיחה. חולטים את עלי הגפן במים החמים כדקה, מוציאים ומניחים בצד להתקררות.
2 משרים את האורז במים 20 דקות לפחות, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה 2 כפות מהתמרינדי, 2 כפות מרסק העגבניות, את הפטרוזיליה הקצוצה, העגבניות הקצוצות והנענע הקצוצה ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מוסיפים כרבע כוס שמן זית ומערבבים היטב.
3 ממלאים את עלי הגפן. אפשר לעשות זאת באופן המסורתי, או בשיטת הפטנט הבאה (כמו בתמונה): מרפדים כלי אישי קטן ועגול בעלה גפן. מכניסים כף מהמילוי ומקפלים לסגירה. הופכים את הכלי ומניחים לעלה המקופל לצאת למשטח העבודה כך שהכפל כלפי מטה.
4 מסדרים את עלי הגפן בסיר רחב (כדאי לרפד את תחתית הסיר במעט תפוחי אדמה או עגבניות). אם מכינים עלי גפן מגולגלים - מסדרים אותם בסיר בעמידה. אם מכינים עגולים - מסדרים בשכבות כשהתפר כלפי מטה. מניחים צלחת על הסיר כמשקולת, ושופכים את יתרת שמן הזית ואת מיץ הלימון על העלים.
5 ממיסים כף של תמרינדי יחד עם כף של רסק עגבניות במעט מים ומוסיפים פנימה. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העלים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע.
* הערה: למנה בשרית אפשר לטגן חצי קילו בשר טחון ולהוסיף לתערובת האורז.
>> לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן וספרו לחברים