דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס
רגילים לפתוח כל ארוחת שבת בחריימה טוב? אנחנו מציעים לכם פעם אחת לסטות מההרגל הזה, ולנסות את מנת הדגים הבאה: תבשיל ספייסי ונפלא של גרגירי חומוס, עם אריסה ונתחים יפהפייה של דג. תאמינו לנו, זה שווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו חומוס, שהושרה ללילה ובושל בהרבה מים עד ריכוך מוחלט
4 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, פרוסות
צ'ילי חריף
1 כף לימון כבוש
2 כפות אריסה
10 עגבניות שרי תמר, פרוסות
שומר, חתוך לפלחים
חצי כוס מים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
4 פילטים של דניס, נקיים וחתוכים לאורך
3 עגבניות צלויות היטב
מעט כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עמוקה על להבה חזקה. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית ומוסיפים את הצ'ילי החריף.
2 מוסיפים את הלימון הכבוש והאריסה ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את העגבניות, השומר והמים. מבשלים יחד עד שהעגבניות מתחילות להתפרק לכדי רוטב.
4 מתבלים במלח, פלפל וכמון.
5 מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס ומערבבים. מסדרים מעליהם את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 15 דקות.
6 פותחים את העגבניות הצלויות ושופכים את תוכנן על הדגים.
7 מסירים מן האש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי כוסברה טרייה ומגישים מיד.
* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.