אוכל

דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס

רגילים לפתוח כל ארוחת שבת בחריימה טוב? אנחנו מציעים לכם פעם אחת לסטות מההרגל הזה, ולנסות את מנת הדגים הבאה: תבשיל ספייסי ונפלא של גרגירי חומוס, עם אריסה ונתחים יפהפייה של דג. תאמינו לנו, זה שווה

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 02/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו חומוס, שהושרה ללילה ובושל בהרבה מים עד ריכוך מוחלט

4 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

3 שיני שום, פרוסות

צ'ילי חריף

1 כף לימון כבוש

2 כפות אריסה

10 עגבניות שרי תמר, פרוסות

שומר, חתוך לפלחים

חצי כוס מים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית כמון

4 פילטים של דניס, נקיים וחתוכים לאורך

3 עגבניות צלויות היטב

מעט כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עמוקה על להבה חזקה. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית ומוסיפים את הצ'ילי החריף.

2 מוסיפים את הלימון הכבוש והאריסה ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את העגבניות, השומר והמים. מבשלים יחד עד שהעגבניות מתחילות להתפרק לכדי רוטב.

4 מתבלים במלח, פלפל וכמון.

5 מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס ומערבבים. מסדרים מעליהם את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 15 דקות.

6 פותחים את העגבניות הצלויות ושופכים את תוכנן על הדגים.

7 מסירים מן האש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי כוסברה טרייה ומגישים מיד.

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף צלוי בדבש מהמם