אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט בורגול ניסואז

סלט ארוחה שיש בו מכל טוב: גם דגנים, גם ירקות וגם טונה. אפשר להכין הכל מראש, ורק להוסיף רוטב לפני ההגשה

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 26/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי כוס בורגול גס

2 תפוחי אדמה קטנים

10 עלי חסה רומית שלמים

4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

1 כוס שעועית ירוקה מופשרת

2 קופסאות טונה

2 כפות לימון כבוש קצוץ

1 בצל אדום, קלוף וחתוך לרצועות

12 עגבניות שרי חצויות, מיובשות בשמן או טריות

20 זיתי קלמטה מגולענים

עלי בזיליקום

לרוטב:

6 כפות שמן

3 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות חומץ

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגירים

1 שן שום, כתושה

מלח

אופן ההכנה:

1 שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים הרבה מים רותחים. מניחים ל-45 דקות.

2 בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך (כ-20 דקות אחרי רתיחה), מקלפים וחותכים לקוביות גסות.

3 מסננים את הבורגול ומסדרים את כל מרכיבי הסלט על צלחת הגשה.

4 מכינים רוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת בעלת מכסה תואם ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו ארוחה של עוף ואורז בסיר אחד

>> את הסינייה של אבי ביטון כבר ניסיתם?