אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגיות חמאה קלאסיות

כמה מתכונים אדם צריך לעוגיות חמאה? התשובה היא אינסוף, או לחלופין - בדיוק אחד. אחד שקבוע מצליח, אחד שנותן תמיד את אותה תוצאה, שעליה פנטזתם כשהתחלתם לחפש מתכון. בקיצור, חברים, המתכון הזה הוא האחד שלכם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 06/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

100 גרם חמאה (רכה מאוד)

40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

175 גרם (כוס ורבע) קמח

70 גרם (חצי כוס) קורנפלור

חצי כפית אבקת אפייה

75 מ"ל (5 כפות) שמן

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה.

3 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי.

4 מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.

5 יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים על התבנית.

6 פוחסים מעט את החלק העליון של העוגיות.

7 אופים כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט, נסדקות ותופחות.

8 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

טיפים:

• שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.

• חשוב לא לוותר על אבקת הסוכר בהגשה.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד טבעונית