עוגיות חמאה קלאסיות
כמה מתכונים אדם צריך לעוגיות חמאה? התשובה היא אינסוף, או לחלופין - בדיוק אחד. אחד שקבוע מצליח, אחד שנותן תמיד את אותה תוצאה, שעליה פנטזתם כשהתחלתם לחפש מתכון. בקיצור, חברים, המתכון הזה הוא האחד שלכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
100 גרם חמאה (רכה מאוד)
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
175 גרם (כוס ורבע) קמח
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
חצי כפית אבקת אפייה
75 מ"ל (5 כפות) שמן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה.
3 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי.
4 מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
5 יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים על התבנית.
6 פוחסים מעט את החלק העליון של העוגיות.
7 אופים כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט, נסדקות ותופחות.
8 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
טיפים:
• שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.
• חשוב לא לוותר על אבקת הסוכר בהגשה.