אוכל

לחם עגבניות מהיר

אין לכם כוח להכין לחם שמרים? לארז קומרובסקי יש בדיוק את המתכון בשבילכם - ללא שמרים, עיצובים והתפחות - ללחם עגבניות משגע עם אורגנו וגבינת פרמזן

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 01/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח תופח

2 כפיות מלח גס

2 כפות עלי אורגנו

½ כוס שמן זית

2 כוסות עגבניות בשלות, מקולפות טחונות לרסק (3-5 עגבניות)

4 שיני שום, כתושות וקצוצות

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת ועוד קצת לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית לחם או תבנית גדולה של תנור בנייר אפייה.

2 בקערה מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את עלי האורגנו, שיני שום כתושות, עגבניות ושמן.

3 לשים את הבצק, רק עד שמתאחד.

4 מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים היטב, רק עד שמתקבל בצק אחיד.

5 מעבירים את הבצק לתבנית הלחם ו"מפילים" אותו בעדינות על התבנית. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור עד שהלחם אפוי ועושה צליל חלול כשנוקשים על תחתיתו, כ-50-55 דקות. ומניחים בצד לצינון.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד בננה
>> אייל לביא מציג: המהפך של רוקח 73