לחם עגבניות מהיר
אין לכם כוח להכין לחם שמרים? לארז קומרובסקי יש בדיוק את המתכון בשבילכם - ללא שמרים, עיצובים והתפחות - ללחם עגבניות משגע עם אורגנו וגבינת פרמזן
ארז קומרובסקי | mako אוכל
| פורסם 01/10/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 כוסות קמח תופח
2 כפיות מלח גס
2 כפות עלי אורגנו
½ כוס שמן זית
2 כוסות עגבניות בשלות, מקולפות טחונות לרסק (3-5 עגבניות)
4 שיני שום, כתושות וקצוצות
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת ועוד קצת לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית לחם או תבנית גדולה של תנור בנייר אפייה.
2 בקערה מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את עלי האורגנו, שיני שום כתושות, עגבניות ושמן.
3 לשים את הבצק, רק עד שמתאחד.
4 מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים היטב, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
5 מעבירים את הבצק לתבנית הלחם ו"מפילים" אותו בעדינות על התבנית. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור עד שהלחם אפוי ועושה צליל חלול כשנוקשים על תחתיתו, כ-50-55 דקות. ומניחים בצד לצינון.