מאפינס אגסים עם רויאל אייסינג
כשחושבים על זה, זיגוג זה הכל בחיים. קחו לדוגמה את מאפינס האגסים האלה: עסיסיים, קלילים, מהירי הכנה - אבל מה שהופך אותם למושלמים זה קצת רויאל אייסינג מלמעלה. יאללה, הלכנו לזגג את היום הזה עם איזה מאפין
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אני מאלה שתמיד נופלים עם אגסים. עד שכבר מתחשק לי לאכול אגס טרי, הוא מתגלה כקשה ומבאס או רך מדי ומטפטף; לכן לא פלא שהדרך היחידה שבה אני מסכימה לצרוך אגסים היא בעוגות, כשהם חלק ממשהו גדול יותר. המאפינס הבאים משלבים בתוכם קוביות אגסים עסיסיות וזיגוג מתקתק של רויאל אייסינג מתקשה. הם קלים ומהירים, ויכולים לתפקד כיופי של ארוחת בוקר מתוקה.
מרכיבים (12 מנות):
למאפינס:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
175 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון
2-3 אגסים קלופים
לרויאל אייסינג:
2-3 כפות גדושות מאוד אבקת סוכר
1/4-1/2 כפית מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
4 חותכים את האגסים לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה.
5 יוצקים את הבלילה לתוך השקעים. ממלאים עד 3/4 מגובה כל שקע.
6 אופים את המאפינס במשך 15-20 דקות או עד שהם תפוחים, זהובים ויציבים למגע. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
7 רויאל אייסינג: בקערית קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר ומים לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות במרקם של טחינה סמיכה. אם היא דלילה מדי – מוסיפים עוד טיפה אבקת סוכר, ואם היא סמיכה מדי – מוסיפים עוד טיפה מים. מעבירים את הרויאל אייסינג לשק זילוף קטן ומזלפים על המאפינס.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט