צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל
פשטידת ברוקולי פרווה
לא משנה כמה ארסנל הפשטידות שלכם גדול - אתם חייבים להחזיק בו לפחות מתכון אחד לפשטידה מוצלחת פרווה. אז הנה, ארגנו לכם אחד כזה
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 22/05/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
800 גרם ברוקולי (קפוא או טרי), מפורק לפרחים
בצל
2 שיני שום, כתושות
5 ביצים L
חצי כוס קוואקר
חצי כפית אבקת אפייה
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפרקים את הברוקולי לפרחים ומפזרים בתוך תבנית פיירקס משומנת.
3 קוצצים את הבצל ושמים בקערה.
4 מוסיפים שום כתוש, ביצים, קוואקר, אבקת אפייה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
5 יוצקים את התערובת על הברוקולי.
6 אופים 40-50 דקות, או עד הזהבה והתייצבות.
7 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים:
* הפשטידה תישמר עטופה היטב עד 4 ימים במקרר.
* מומלץ להגיש חם.
* אם רוצים, אפשר להוסיף גבינה מגוררת לתערובת. כמובן שאז הפשטידה לא תהיה פרווה.