אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת סולת עם סירופ תפוזים

עד היום חשבנו שאנחנו מתים על בסבוסה - עוגת הסולת הנגיסה והמתוקה שאנחנו מכירים כל החיים. היום גילינו שאפילו יותר מזה - אנחנו אוהבים בסבוסה שבמקום סירופ רגיל התפנקה בסירופ תפוזים ריחני. מתערבים שגם אתם?

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 08/03/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים L

200 גרם (1 כוס) סוכר

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

100 גרם (3/4 כוס) קמח רב תכליתי

280 גרם (2 כוסות) סולת

100 גרם (1 כוס) קוקוס או שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפייה

לסירופ תפוזים:

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית של 20 על 30 ס"מ.

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמנת מתוקה, וניל ומלח לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

5 מצננים בטמפרטורת החדר. בעזרת קיסם יוצרים חורים קטנים בחלק העליון של העוגה.

6 מכינים סירופ תפוזים: מחממים בסיר מיץ תפוזים, סוכר, קליפה מגוררת ומלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומורידים מהאש.

7 יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומניחים לה לספוג את כל הנוזלים.

8 מצננים שוב ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' אגוזים וחלבה
>> איך ג'יימי אוליבר עשה לנו חשק לדייסה