אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פאי תפוחים קלאסי

רוצים להגיע לראש השנה מוכנים? שמרו לכם את המתכון הזה: פאי תפוחים פשוט אבל טעים אש, שמגישים עם גלידה או קצפת ונוחתים ישר בגן עדן. הג'וקר של ארוחת החג

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 25/08/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 1238 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחד הקינוחים הכי קלאסיים, כזה שתמיד סוחט מחמאות מהאורחים, הוא פאי תפוחים מעוטר ברשת של בצק, שיוצרת מראה מתוחכם וחגיגי (למרות שמכינים אותה בקלות בעזרת גאדג'ט מטבח מדליק). מגישים לצד קצפת רכה לא ממותקת או גלידת וניל – וקוצרים את השבחים.

מרכיבים :

לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):

225 גרם (כוס וחצי + כף) קמח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

1-2 כפות מים קרים (לא חובה, לפי הצורך)

למלית תפוחי עץ:

5 תפוחי עץ מזן גרנד סמית, קלופים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

20 גרם חמאה

מיץ מלימון אחד

1 כף קורנפלור

לזיגוג והגשה:

ביצה טרופה

סוכר דמררה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בצק פריך: מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים את המים הקרים בהדרגה.

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח מקומח קלות ומאחדים בידיים.

4 משטחים לצורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים על גבי מטריצה (לשם יצירת הרשת). מרדדים את הבצק על גבי המטריצה כדי ליצור את הרשת ומרימים את הרשת. מצננים במקפיא עד אפיית הפאי.

6 את שאריות הבצק מרדדים שוב לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים בתוך התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהדפנות לא יצנחו במהלך האפייה.

7 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא 1/2 שעה לפחות.

8 אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים יריעה של ניילון נצמד (עמיד בחום) או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.

9 אופים בצורה זו במשך 10-12 דקות. מסירים את הניילון והמשקלות וממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות, עד שהבצק מתחיל לקבל גוון זהוב בהיר מאוד.

10 מצננים מעט את הקלתית בטמפרטורת החדר.

11 מלית תפוחי עץ: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ. מחממים במחבת רחבה סוכר ומלח עד שנוצר קרמל.

12 כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים את קוביות התפוחים, וניל, חמאה ומיץ לימון.

13 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים בקרמל, תוך ערבוב מפעם לפעם, במשך 8-10 דקות, עד שהם מעט מתרככים.

14 מעבירים את התפוחים המבושלים לתוך קערה (כולל הנוזלים) ומוסיפים את הקורנפלור.

15 יוצקים את מלית התפוחים לתוך הקלתית החצי-אפויה ומיישרים את החלק העליון.

16 מוציאים את הרשת מהמקפיא ומניחים על גבי החלק העליון. מהדקים כדי להיפטר משאריות הבצק.

17 מברישים את הרשת בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר דמררה.

18 אופים במשך 15-25 דקות או עד שרשת הבצק מזהיבה ומלית התפוחים מבעבעת.

19 מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* אין לכם מטריצה? תצטרכו להכין את רשת הבצק בעצמכם. הדרך הכי קלה היא לגלגל נקניקים דקים של בצק, ואז ליצור מהם רשת.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> והנה עוד ים של קינוחים מעולים לראש השנה

>> בשבוע שעבר זללנו פה סניקרדודלס כמו משוגעים