אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעונית עם אגוזים והמון תבלינים שמכינים בחצי שעה. מתכון קלאסי לעוגה שהיא טבעונית במקור - נטולת פשרות ותחליפים, אבל עם המון אופציות לגיוון - בתבלינים, באגוזים ובכל מה שמתחשק

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 02/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 254 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)

125 מ"ל (חצי כוס) מים

160 מ"ל (שני שליש כוס) שמן

25 מ"ל (1 כף) חומץ

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית קינמון

חצי כפית הל טחון

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית תמצית וניל

180 גרם (כוס ורבע) קמח

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם (2 יחידות גדולות) גזר מגורר

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 טורפים בקערה יחד את המים, השמן, החומץ, הסוכר, המלח, הקינמון, ההל, הווניל והג'ינג'ר עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה.

4 מוסיפים גזר ואגוזים קצוצים ומערבלים בעדינות עד שהם נטמעים באחידות בתערובת.

5 יוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

6 אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות זהובות, יציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.

• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

• במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש באגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים או כל אגוז אחרים שאוהבים באותה כמות.

• אפשר להוסיף לעוגה גם צימוקים או חמוציות.

• אפשר להשמיט ולהוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.

>> בפעם הקודמת הכנו סופגניות אלפחורס, ואז מה אם חנוכה נגמר, זה טעים