עוגת גזר טבעונית
עוגת גזר טבעונית עם אגוזים והמון תבלינים שמכינים בחצי שעה. מתכון קלאסי לעוגה שהיא טבעונית במקור - נטולת פשרות ותחליפים, אבל עם המון אופציות לגיוון - בתבלינים, באגוזים ובכל מה שמתחשק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)
125 מ"ל (חצי כוס) מים
160 מ"ל (שני שליש כוס) שמן
25 מ"ל (1 כף) חומץ
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית תמצית וניל
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם (2 יחידות גדולות) גזר מגורר
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
2 טורפים בקערה יחד את המים, השמן, החומץ, הסוכר, המלח, הקינמון, ההל, הווניל והג'ינג'ר עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה.
4 מוסיפים גזר ואגוזים קצוצים ומערבלים בעדינות עד שהם נטמעים באחידות בתערובת.
5 יוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
6 אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות זהובות, יציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
• במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש באגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים או כל אגוז אחרים שאוהבים באותה כמות.
• אפשר להוסיף לעוגה גם צימוקים או חמוציות.
• אפשר להשמיט ולהוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.
>> בפעם הקודמת הכנו סופגניות אלפחורס, ואז מה אם חנוכה נגמר, זה טעים