אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות גבינה מהירות ללא שמרים

הלחמניות הכי קלות בעולם, שלא צריך שום כישרון אפייה בשביל להצליח איתן. סלט ירוק קטן וביצת עין ליד – ויש לכם ארוחת ערב מושלמת, ממש באפס מאמץ

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 12/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 420 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הפתרון המושלם לארוחת ערב מהירה – לחמניות גבינה שמכינים בקערה אחת, ללא שמרים ובערבוב של כמה מצרכים פשוטים וזמינים. סלט ירוק קטן וביצת עין ליד – ויש לכם ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות.

מרכיבים (12 מנות):

ללחמניות:

2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

75 מ"ל (1/3 כוס) שמן

1 ביצה

1 שן שום כתושה

1 כפית מלח דק

קורט פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה מתוקה

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

12 גרם (2 וחצי כפיות) אבקת אפייה

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום או זעתר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמן, ביצה, שום, מלח, פלפל ופפריקה לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.

4 בעזרת 2 כפות ממלאים את השקעים עד שפתם.

5 מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר.

6 אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.

7 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת לימון חורפית ונפלאה

>> והנה עוגת השמרים ששברה את האינטרנט