אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת לימון וחמאה עם זיגוג סוכר

העוגה הבחושה המושלמת לחורף: רכה ועשירה, לימונית ועדינה וטעימה בטירוף, בעיקר ליד הקפה. זה הריח שאנחנו רוצים שיהיה לנו בבית כשהסופה מתחילה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 06/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגות עם פירות הדר הן העוגות הבחושות האהובות עליי בחורף. הן לחות וטעימות, ומושלמות לצד כוס קפה. העוגה הבאה משלבת טעם חמאתי עשיר עם לימון וזיגוג סוכר מתפצפץ, שהופך אותה להרבה יותר יפה מעוגה בחושה רגילה.

מרכיבים (8 מנות):

לתבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ:

100 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

50 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1 לימון

260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח

8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לזיגוג ולקישוט:

50 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית מיץ לימון

סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אווירירית וקרמית.

3 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה.

4 מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שאחיד.

5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

6 יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.

7 אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

8 מצננים לחלוטין.

9 מכינים את הזיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה במרקם של טחינה סמיכה. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד אבקת סוכר. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים עוד טיפה מיץ לימון.

10 מעבירים את התערובת לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגה הקרה.

11 מפזרים מעט סוכר דמררה.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו לחם עגבניות מיובשות

>> והנה פנקייק שוקולד טעים טעים