אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות פרמזן ואגוזים מלוחות

ראו הוזהרתם - דווקא העוגיות המלוחות הן הכי ממכרות מכולן. במקרה של עוגיות הגבינה האלה, קבלו את עצתנו: אם אתם לא רוצים לזלול את כל התבנית בדקות, מהרו והעבירו אותן לקופסת אחסון

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 09/02/15 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למרות, ואולי בגלל, שאני כל כך אוהבת עוגיות מלוחות, אני משתדלת להמעיט בהכנתן. אלה בדיוק העוגיות שאני מסוגלת לחסל תבנית שלמה שלהן עוד לפני שבכלל חשבתי להעביר אותן לקופסה. הן עד כדי כך ממכרות. העוגיות האלה משלבות גבינת פרמזן ואגוזים פריכים, והן סכנת נפשות של ממש לשומרי המשקל מביניכם. ראו הוזהרתם.

מרכיבים (30 מנות):

לעוגיות:

100 גרם חמאה רכה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

25 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פפריקה מעושנת

125 גרם (1 כוס פחות כף) קמח

20-30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

להברשה וקישוט:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 עוגיות: במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, גבינה צהובה, פרמזן, מלח ופפריקה מעושנת ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2 מנקים את דופנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים פנימה קמח ואגוזים קצוצים.

3 מערבלים רק עד שהקמח והאגוזים נטמעים בתערובת ומתקבל בצק אחיד.

4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-2 חלקים.

5 יוצרים מכל חלק צורת גליל בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 מצננים את גלילי הבצק במקפיא במשך שעה-שעתיים, או עד שהם קפואים לחלוטין.

7 מברישים את הגלילים הקפואים בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום.

8 פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

9 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה.

10 מצננים לחלוטין ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שושנים

>> כל המקומות הטעימים בשדרות ירושלים ביפו