עוגת קוקוס, ריבת חלב ובננות
ז'אנר העוגות הבחושות הוא מהחביבים עלינו, בייחוד כשמוצאים את השילוב הנכון. אז מצאנו, בבקשה - עוגת קוקוס, ריבת חלב ובננות. רכה, מתוקה וכל כך קלה להכנה. אנחנו בהחלט מתכוונים להפוך אותה לקבועה אצלנו במטבח
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
3 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון
3-4 כפות גדושות ריבת חלב, מחוממת קלות
2 בננות בשלות, חתוכות לקוביות
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את התבניות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מים ושמן לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס טחון ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
4 יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך קערה נפרדת ומוסיפים פנימה את ריבת החלב. מערבבים עד שאחיד.
5 יוצקים את הבלילה הלבנה לתוך התבניות. מפזרים מעל קוביות בננה, ומעליה את הבלילה עם ריבת החלב. מיישרים את החלק העליון.
6 באמצעות סכין יוצרים צורת "שיש" בתוך העוגות.
7 אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.
8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט