אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת קוקוס, ריבת חלב ובננות

ז'אנר העוגות הבחושות הוא מהחביבים עלינו, בייחוד כשמוצאים את השילוב הנכון. אז מצאנו, בבקשה - עוגת קוקוס, ריבת חלב ובננות. רכה, מתוקה וכל כך קלה להכנה. אנחנו בהחלט מתכוונים להפוך אותה לקבועה אצלנו במטבח

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 21/12/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

3 ביצים L

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן

210 גרם (כוס וחצי) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון

3-4 כפות גדושות ריבת חלב, מחוממת קלות

2 בננות בשלות, חתוכות לקוביות

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את התבניות.

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מים ושמן לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס טחון ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.

4 יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך קערה נפרדת ומוסיפים פנימה את ריבת החלב. מערבבים עד שאחיד.

5 יוצקים את הבלילה הלבנה לתוך התבניות. מפזרים מעל קוביות בננה, ומעליה את הבלילה עם ריבת החלב. מיישרים את החלק העליון.

6 באמצעות סכין יוצרים צורת "שיש" בתוך העוגות.

7 אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם שעברה הכנו כאן פאי לימון מושקע שירשים את כולם

>> עדיין לא הצטרפתם לאתגר האוכל הבריא? למה אתם מחכים?