אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

פוקצ'ה עם ירקות קלויים

מכירים את המאפים האלה שיוצאים מהתנור ומפה לשם טעמתם, תלשתם, נשנשתם והופ נגמר? אז זה בדיוק המקרה של הפוקצ'ה הזאת. קלילה וריחנית, עם תוספת צבעונית של ירקות קלויים, שמן זית ומלח. כדאי שמראש תכינו שתיים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 24/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים

5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים

25 מ"ל (2 כפות) שמן זית

6 גרם (1 כפית) מלח דק

לירקות ולציפוי:

1 קישוא גדול, פרוס לפרוסות דקות

1 פלפל אדום, פרוס לפרוסות דקות

3-4 כפות שמן זית

מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, שמרים, שמן ומלח, ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2 משמנים את הקערה ואת הבצק, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה אובלית ארוכה.

4 מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

5 מברישים את הפוקצ'ה במעט שמן זית ומניחים את הירקות בצורה חופשית מעל.

6 מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות בטמפרטורה חמימה.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות.

8 אופים במשך 12-20 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה והירקות מתרככים.

9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים.

הערות:

• הפוקצ'ה במיטבה ביום ההכנה.

• אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים.

• אפשר להוסיף גם גבינה קשה או מלוחה מגוררת.

 לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מגולגלות עם תמרים וקינמון