צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מאפינס תפוזים ומייפל
המאפינס האלה מושלמים לחורף - הם רכים ונימוחים, מדיפים ניחוח משכר של תפוזים ושופעים מתיקות של מייפל. כוס תה מהביל, שמיכת צמר ומאפין אחד (או שניים) וגם אתם תתאהבו בסערה החורפית
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 26/01/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
2 כפות סירופ מייפל
קליפה מגוררת מתפוז גדול
2 כפות מיץ תפוזים
קורט מלח
כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח עוגות
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, מייפל, קליפה ומיץ תפוזים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 ממלאים את השקעים בבלילה עד 3/4 מגובהם.
5 אופים במשך 25-18 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
* לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט