אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס תפוזים ומייפל

המאפינס האלה מושלמים לחורף - הם רכים ונימוחים, מדיפים ניחוח משכר של תפוזים ושופעים מתיקות של מייפל. כוס תה מהביל, שמיכת צמר ומאפין אחד (או שניים) וגם אתם תתאהבו בסערה החורפית

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 26/01/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 ביצים L

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה

2 כפות סירופ מייפל

קליפה מגוררת מתפוז גדול

2 כפות מיץ תפוזים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

210 גרם (כוס וחצי) קמח עוגות

50 גרם (1/2 כוס) קוואקר

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, מייפל, קליפה ומיץ תפוזים, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 ממלאים את השקעים בבלילה עד 3/4 מגובהם.

5 אופים במשך 25-18 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן עוגת פירות יבשים מפנקת

>> וזה המרק היחיד שתצטרכו כדי להעביר את הסערה בכיף