מגולגלות תמרים וקינמון
אצלנו אלה העוגיות שמכינים באופן קבוע, בעיניים כמעט עצומות, בכל פעם שרוצים למלא את הקופסה שעל השיש. רוצים גם? המלצה שלנו: תכינו כמות, תעבירו לכלי אחסון ותיהנו מהן לאורך כל חול המועד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
לבצק:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3-4 כפות חלב קר
למלית:
מכל ממרח תמרים
2 כפיות קינמון טחון
50-100 גרם אגוזים טחונים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, הווניל והמלח, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
4 עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
5 על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
6 מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ ומורחים שכבה דקה של ממרח תמרים.
7 מפזרים מעט קינמון טחון ואגוזים (אם רוצים) ומגלגלים לרולדה הדוקה.
8 מניחים את הרולדות על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
9 מצננים את הרולדות במקרר במשך חצי שעה.
10 מחממים תנור ל-170 מעלות.
11 אופים את הרולדות 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות מעט ונסדקות בחלקן העליון.
12 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ופורסים.
13 בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט