אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מגולגלות תמרים וקינמון

אצלנו אלה העוגיות שמכינים באופן קבוע, בעיניים כמעט עצומות, בכל פעם שרוצים למלא את הקופסה שעל השיש. רוצים גם? המלצה שלנו: תכינו כמות, תעבירו לכלי אחסון ותיהנו מהן לאורך כל חול המועד

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 17/10/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 431 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

כפית תמצית וניל

קורט מלח

3-4 כפות חלב קר

למלית:

מכל ממרח תמרים

2 כפיות קינמון טחון

50-100 גרם אגוזים טחונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, הווניל והמלח, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.

4 עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.

5 על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

6 מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ ומורחים שכבה דקה של ממרח תמרים.

7 מפזרים מעט קינמון טחון ואגוזים (אם רוצים) ומגלגלים לרולדה הדוקה.

8 מניחים את הרולדות על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.

9 מצננים את הרולדות במקרר במשך חצי שעה.

10 מחממים תנור ל-170 מעלות.

11 אופים את הרולדות 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות מעט ונסדקות בחלקן העליון.

12 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ופורסים.

13 בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

 לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בפעם הקומת הכנו עוגיות טחינה ושקדים מקמח מלא

>> הנה המתכונים שאנחנו הכי אוהבים לסוכות