פאי תותים עם קרם מסקרפונה
הבעיה היחידה שלנו עם פאי תותים היא הפוביה שיש לנו מקרם פטיסייר. אז נטלי לוין עשתה מעשה - וסידרה לנו גרסה פשוטה יותר, שבה לא צריך לחמם חלמונים אלא פשוט להקציף גבינה ושמנת מתוקה. אהבנו, בטירוף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק הפריך:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית קרם מסקרפונה:
225 מ"ל (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
למניפת תותים:
300-350 גרם תותים יפים, פרוסים לפרוסות דקות
2-3 כפות ריבת משמש מדולל ב-1 כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מים בהדרגה.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.
5 מרפדים את תבנית קוטר 24 ס"מ בבצק. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את הקלתית ביריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו 12-14 דקות.
7 מסירים את המשקלות ואת הניילון וממשיכים לאפות עוד 6-10 דקות עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין בצורה אחידה. מצננים לחלוטין.
8 קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
9 יוצקים את הקרם על גבי הקלתית האפויה ומיישרים את החלק העליון. מסדרים בצפיפות פרוסות תותים בצורת מניפה ומברישים את מניפת התותים במעט ריבת משמש מדוללת. מגישים מיד.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט