אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחם אגוזים מקמח מלא

גם בריא, גם טעים בשיגעון וגם מציף את הבית בניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם: קבלו את הלחם הבא שלכם (ולכו להוציא חמאה מהמקרר)

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 03/06/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ריח של לחם טרי הוא אחד הריחות שהכי כיף ליצור בבית. למרות מה שאולי נהוג לחשוב, הכנה של לחם ביתי היא לא עניין מסובך במיוחד, ואפשר להכין לחם מעולה די בקלות. הלחם הבא משלב קמח מלא עם המון אגוזים מסוגים שונים, והוא הליווי המושלם לחמאה רכה ומלח גס.

מרכיבים :

ל-2 כיכרות:

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח לבן

400 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח מלא

500 מ"ל (2 כוסות) מים

15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים

1 כף סוכר

25 גרם (2 כפות) מלח דק

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

70 גרם פקאנים קצוצים גס

מעט קמח לקישוט

אופן ההכנה:

1 שמים במיקסר את הקמח, הקמח המלא, המים, השמרים, הסוכר והמלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד.

2 מוסיפים את האגוזים הקצוצים וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות עד שהם מתפזרים בצורה אחידה בבצק.

3 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק בטמפרטורה חמימה במשך שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

4 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-2 חלקים.

5 יוצרים מכל חלק צורת כיכר ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.

6 מפזרים מעט קמח על החלק העליון של הכיכרות ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

7 מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט לאפייה זה הזמן להשתמש בה.

8 אופים 12-14 דקות, ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות, או עד שהכיכרות מתייצבות לחלוטין.

9 מצננים על רשת ופורסים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות גבינה עם עגבניות מיובשות

>> והנה חיתוכיות שוקולד קלות ונפלאות