פיתות ביתיות
לארוחה של יום העצמאות יש כרוניקה ידועה ומשעממת: כמה נקניקיות, שיפוד או שניים, וכשכולם כבר שבעים - סטייק יבשושי ותפל. השנה אנחנו מציעים לכם להפתיע, ודווקא בגזרת הפיתות. איך? פשוט תכינו אותן לבד!
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
5 כפות שמן זית איכותי
3 כוסות מים קרים
כף מלח
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
2 מוסיפים את שמן הזית והמים.
3 לשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה.
4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 כדורים שווים בגודלם. מחממים תנור ל-250 מעלות.
5 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 12-15 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כ-15 דקות נוספות.
6 מכניסים לתנור הלוהט ואופים 6-7 דקות, עד שרואים שהפיתות תופחות ונוצר בתוכן כיס. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.
הערות:
* אם יש בבית אבן שמוט, מומלץ לאפות את הפיתות עליה (חשוב רק להכניס אותה לתנור לפני החימום, כדי שתלהט). אם אין - לא נורא.
* את הפיתות שנותרו ניתן ומומלץ לשמור במקפיא.
בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.
>> מחפשים משהו קל ובריא לאחרי המנגל? נסו את העוגיות האלה
>> והנה מתכון ללחמעג'ון, שאפשר לחגוג איתו בבית בכל ימות השנה