אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיתות ביתיות

לארוחה של יום העצמאות יש כרוניקה ידועה ומשעממת: כמה נקניקיות, שיפוד או שניים, וכשכולם כבר שבעים - סטייק יבשושי ותפל. השנה אנחנו מציעים לכם להפתיע, ודווקא בגזרת הפיתות. איך? פשוט תכינו אותן לבד!

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 10/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)

50 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

5 כפות שמן זית איכותי

3 כוסות מים קרים

כף מלח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים את שמן הזית והמים.

3 לשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה  ומניחים להתפחה של כשעה.

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 כדורים שווים בגודלם. מחממים תנור ל-250 מעלות.

5 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 12-15 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כ-15 דקות נוספות.

6 מכניסים לתנור הלוהט ואופים 6-7 דקות, עד שרואים שהפיתות תופחות ונוצר בתוכן כיס. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.

הערות:

* אם יש בבית אבן שמוט, מומלץ לאפות את הפיתות עליה (חשוב רק להכניס אותה לתנור לפני החימום, כדי שתלהט). אם אין - לא נורא.

* את הפיתות שנותרו ניתן ומומלץ לשמור במקפיא.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

 >> מחפשים משהו קל ובריא לאחרי המנגל? נסו את העוגיות האלה

>> והנה מתכון ללחמעג'ון, שאפשר לחגוג איתו בבית בכל ימות השנה