איך מכינים קאפקייקס מקושטים לחג?
גם אתם פוחדים מהעבודה עם בצק סוכר? אתם יכולים להירגע, זה לא מסובך בכלל. בואו נתחיל עם קישוט אביבי של פרה ופרחים - ואחר כך נמשיך משם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
ממרח שוקולד (לכיסוי הקאפקייקס)
כ-200 גרם בצק סוכר לבן (לדוגמת הפרה)
כ-50 גרם בצק סוכר שחור (לדוגמת הפרה)
בצק סוכר צהוב, ורוד, כחול וירוק (כ-10 גרם מכל צבע, לפרחים ולעשב)
כלים:
קורצן עוגיות עגול בקוטר 8-10 ס"מ
מערוך
קורצני פרחים קטנים
כוס מים עם מכחול קטן (להדבקת הפרחים והעשב)
נייר אפייה (לרידוד)
סכין חדה ללא שיניים
אופן ההכנה:
1 מורחים את הקאפקייקס בממרח שוקולד.
2 משמנים מעט את הידיים, משטח העבודה והמערוך. לשים היטב את הבצק הלבן ואחריו את השחור.
3 מרדדים את הבצק הלבן לעובי של כ-3 מ"מ.
4 חותכים את הבצק השחור לחתיכות קטנות, ומכדררים כל חתיכה לכדורון מאורך.
5 מרטיבים קלות, בעזרת מכחול רטוב במים, כמה נקודות על המשטח המרודד הלבן. מדביקים אליהן את חתיכות הבצק השחורות.
6 מכסים את המשטח בנייר אפייה ומהדקים אותו בעדינות על ידי רידוד.
7 מסירים את הנייר וקורצים עיגולים מדוגמת הפרה בעזרת קורצן העוגיות העגול. מדביקים את העיגולים על הקאפקייקס.
8 משמנים שוב את הידיים, לשים את שאר הבצקים הצבעוניים ומרדדים לעובי של כ-2 מ"מ.
9 קורצים מהבצק הוורוד, הכחול והצהוב פרחים קטנים, ומהירוק חותכים פסים דקים שישמשו כעשב.
10 מרטיבים נקודה במרכז כל קאפקייק ומדביקים עליה עשב ירוק. מרטיבים שוב ומוסיפים ושלושה פרחים.