אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

לחם בירה מהיר עם אגוזים וחמוציות

חמים על לחם ביתי? תחזרו עוד שעה ויהיה לכם. אנחנו בינתיים נערבב פה בירה עם כמה מצרכים בסיסיים (עניין של משהו כמו 5 דקות), נוסיף תוספות שמשמחות את הפה ונטיס לתנור

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 12/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

15 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה

500 מ"ל (1 בקבוק גדול) בירה לבנה

חצי כף מלח

200 גרם חמוציות מיובשות

200 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

גרעיני דלעת, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הבירה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים חמוציות ואגוזים ומערבבים רק עד שאחיד (התערובת מתקבלת במרקם עיסתי ודביק וזה בסדר).

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות בריאות

4 מחלקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון באמצעות כף.

6 מפזרים גרעיני דלעת בחלק העליון של כל כיכר.

7 אופים 40-50 דקות, או עד שכיכרות הלחם תפוחות ויציבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

* במקום חמוציות אפשר להשתמש באותה כמות של צימוקים.

* במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים.

* שומרים את הלחם פרוס בשקית אטומה במקפיא עד חודש.

לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט