אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות ג'ינג'ר ומייפל

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זו עוגייה קטנה וממזרית, ועוגיות הג'ינג'ר מייפל האלו הולכות לבוא לנו מה זה טוב ליד התה. כמה פולסים במעבד מזון, תנור, ותוך דקות הן אצלכם על הצלחת הזאת מהפורצלן שמתחת לספל

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 15/09/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתנה מתוקה לחגי תשרי, וגם נשנוש טעים ליד כוס תה בכל זמן של השנה.

מרכיבים :

ל-30-35 עוגיות

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה

1/4 כפית מלח

45 מ"ל (3 כפות) מייפל

קורט קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

180 גרם (כוס ורבע) קמח

1 כפית אבקת אפייה

ביצה

לציפוי:

1/2 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, מלח, מייפל, קינמון, ג'ינג'ר, קמח ואבקת אפייה, ומעבדים לתערובת פירורית.

2 מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

3 מצננים את הבצק במשך 15-20 דקות במקרר.

4 בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים (בגודל של אגוז מלך) מהבצק ומגלגלים בסוכר דמררה.

5 מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט את העוגיות בעזרת הידיים.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 אופים במשך 8-12 דקות או עד שהעוגיות תופחות מעט ומתייצבות בצדדים, אך עדיין רכות קצת במרכזן.

8 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות מתוקות עם זיגוג דבש
>> והנה טרייפל שוקולד חגיגי