בלונדיז בננות, מייפל ושוקולד לבן
חיתוכיות הבלונדיז הן כמו בראוניז, רק בהירות. נטלי לוין מכינה גרסה משודרגת שלהן עם קוביות בננות, מייפל אמיתי וגם שוקולד לבן מבפנים ומלמעלה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20*20 ס"מ:
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
50 גרם (4 כפות) סירופ מייפל אמיתי
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2 כפות חלב
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
2 בננות גדולות, חתוכות לקוביות
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 בקערה גדולה טורפים יחד חמאה, סוכר דמררה, סירופ מייפל, ביצים, וניל, מלח וחלב לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מוסיפים שוקולד לבן ובננות ומערבבים בעדינות עד שהם נטמעים בצורה אחידה בתערובת.
5 יוצקים את התערובת בתבנית ומיישרים את החלק העליון.
6 אופים במשך 20-30 דקות או עד שהחלק העליון של הבלונדיז מזהיב והעוגה יציבה בשוליים, אך עדיין מעט רכה במרכז.
7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות.
8 ממיסים את השוקולד הלבן ושמים בתוך שקית זילוף קטנה. מזלפים פסים דקים על גבי הבלונדיז. מגישים.