אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שוקולד וצ'ילי

מי חשב שעוגת שוקולד בחושה, מלכת המיינסטרים של העוגות, יכולה להיות כל כך מגניבה? טאץ' קטן של צ'ילי שמתווסף למתכון נהדר בלי קשר לכלום הופך את העוגה הזאת לשילוב מתוק-חריף עדין אך עוקצני. אנחנו מאוהבים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגת שוקולד בחושה היא אחת העוגות האהובות עליי, במיוחד כשהרגע היא יצאה מהתנור. העוגה הזאת משלבת שוקולד עם צ'ילי, ומתקבלת רכה, לחה ונימוחה, עם טעם עדין וחריף של צ'ילי, שהולך מעולה עם השוקולד. מומלץ להגיש אותה חמימה עם רוטב השוקולד החם, אז היא במיטבה.

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ:

180 מ"ל (3/4 כוס) שמן

3 ביצים L

400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית אבקת צ'ילי

75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

210 גרם (כוס וחצי) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

קורט אבקת צ'ילי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח וצ'ילי עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.

3 מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 מעבירים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל כל עוגה מחצית מכמות השוקולד הקצוץ.

5 אופים את העוגות במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים מעט את העוגות בטמפרטורת החדר.

7 ציפוי: שמים שוקולד ושמנת בקערה בינונית וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.  יוצקים את הציפוי על העוגות ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם שעברה הכנו פאי אגסים וקרם שקדים עם טריק
>> המתכון הזה לפאד תאי יוציא אתכם מאסטרשפים