לחם כוסמת ירוקה עם חמוציות וערמונים
אל תראו את הלחם הזה ככה - הוא גם טבעוני ונטול גלוטן, אבל גם מפוצץ בטעמים ודברים טובים שהופכים אותו לפינוק אמיתי. עד כדי כך שאפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר בעוגה. עצה שלנו - תתפנקו בפרוסה על הבוקר עם הקפה
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 06/06/18
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם כוסמת ללא קלייה
320 מ"ל (כוס ושליש) מים
3 כפות מייפל או סילאן
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
חצי כוס חמוציות
חבילת ערמונים בוואקום, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 משרים את הכוסמת הירוקה בהרבה מים ללילה.
2 מסננים, מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק עם 320 מ"ל מים ומרסקים לקבלת בלילה בגוון חלבי.
3 מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בניירות אפייה, יוצקים חצי מכמות הבלילה לכל תבנית ואופים שעה.
6 מוציאים את הכיכרות מהתבניות, מניחים על רשת וממשיכים לאפות עוד רבע שעה (כדי לייבש את החלק התחתון).
7 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
* אם רוצים פרוסות גדולות – יוצקים את התערובת כולה לתבנית אחת ומוסיפים עוד 10 דקות לזמן האפייה.
* הלחם טעים במיוחד כשהוא קלוי בטוסטר.