אוכל

לחם כוסמת ירוקה עם חמוציות וערמונים

אל תראו את הלחם הזה ככה - הוא גם טבעוני ונטול גלוטן, אבל גם מפוצץ בטעמים ודברים טובים שהופכים אותו לפינוק אמיתי. עד כדי כך שאפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר בעוגה. עצה שלנו - תתפנקו בפרוסה על הבוקר עם הקפה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 06/06/18 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם כוסמת ללא קלייה

320 מ"ל (כוס ושליש) מים

3 כפות מייפל או סילאן

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

חצי כוס חמוציות

חבילת ערמונים בוואקום, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 משרים את הכוסמת הירוקה בהרבה מים ללילה.

2 מסננים, מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק עם 320 מ"ל מים ומרסקים לקבלת בלילה בגוון חלבי.

3 מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בניירות אפייה, יוצקים חצי מכמות הבלילה לכל תבנית ואופים שעה.

6 מוציאים את הכיכרות מהתבניות, מניחים על רשת וממשיכים לאפות עוד רבע שעה (כדי לייבש את החלק התחתון).

7 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

* אם רוצים פרוסות גדולות – יוצקים את התערובת כולה לתבנית אחת ומוסיפים עוד 10 דקות לזמן האפייה.

* הלחם טעים במיוחד כשהוא קלוי בטוסטר.