פוקצ'ה שקשוקה
נכון ששקשוקה חייבת לבוא עם בצק ליד? אז הנה פתרון גאוני, טעים ומרשים שמשלב מראש את השקשוקה והפחמימה לכדי מנה אחת מופלאה. הקושי הגדול: לחכות שתתקרר טיפה לפני שמתנפלים
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (חומרים ל-2 פוקצ'ות):
1 קילו קמח פוקצ'ה
1 כף שמרים יבשים
700 מ"ל (טיפה פחות מ-3 כוסות) מים חמימים
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
לשקשוקה:
4 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
8 שיני שום, קצוצות
1 קילו עגבניות, קלופות וקצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פלפלצ'ומה
1 כפית כמון
רבע כפית קימל
מלח
פלפל שחור
12-14 ביצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומים למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול. אל דאגה, בהתחלה הבצק מתפרק, אבל בהמשך הערבול הוא מתאחד מחדש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים אותה בניילון. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח שעה. מוציאים את האוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים עוד שעה. חוצים את הבצק, מוציאים אוויר שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.
3 מטגנים בסיר רחב את הפלפל החריף והשום עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומאדים מהן את הנוזלים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים רסק, פלפלצ'ומה, כמון, קימל, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך לאזן חמיצות, מוסיפים מעט סוכר.
4 שעה לפני שמתחילים באפייה מחממים תנור לחום מקסימלי (אם ברשותכם לבנת אפייה, זאת הזדמנות מצוינת להשתמש בה).
5 משטחים חלק אחד של הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצרים גומחות לפי מספר הביצים, ויוצקים לתוך כל גומחה רבע כוס רוטב שקשוקה.
6 אופים 12 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוסיפים חלמון לכל קן של שקשוקה, זולפים טיפה שמן זית ואופים 7-5 דקות נוספות, או עד שהביצים עשויות לטעמכם. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.