אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת וניל עם ריבה ופירורים

כזאת עוגה יפה, איך זה יכול להיות שכל כך קל להכין אותה? אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שאנחנו הכי הולכים לעשות את זה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 08/11/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 324 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

200 גרם (1 כוס) סוכר

3 ביצים L

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

120 מ"ל (חצי כוס) שמן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רב תכליתי (אפשר להחליף עד חצי מהכמות בקמח מלא)

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

300-400 גרם ריבה חלקה מכל סוג

אבקת סוכר לקישוט

לפירורים:

50 גרם (5 כפות) קמח

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם סוכר דמררה (רבע כוס)

50 גרם קוואקר (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.

2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.

לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט

5 יוצקים מעל תלוליות ריבה.

6 לפירורים: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר וקוואקר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

7 מפזרים את פירורי הבצק על הריבה.

8 אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

9 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.