קיש פלפלים וגבינת עזים
הטעם המועצם של הפלפלים הקלויים משתדך נהדר לגבינת העזים, וביחד הם נותנים פשוט פצצה של עבודה. קיש נהדר לאירוח, או סתם לארוחת ערב חלבית ביתית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבסיס:
1/2 1 כוסות קמח
כפית מלח
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ביצה אחת
3 כפות מים קרים
למלית:
4 פלפלים קלויים בתנור, מקולפים ומנוקים
רבע גליל גבינת עזים (לדוגמה - סנט מור)
לרוטב רויאל:
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה
3 ביצים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מוסקט טחון
אופן ההכנה:
1 מכניסים קמח, מלח וקוביות חמאה למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
2 משטחים את הבצק לעובי 1.5 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
3 מקמחים משטח עבודה, מקמחים קלות גם את הבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ (קצת גדול יותר מתבנית בקוטר 26 ס"מ). מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
4 חותכים את הפלפל הקלוי לפרוסות בעובי ס"מ וחצי ומפזרים על תחתית הפאי. מפוררים את גבינת העיזים מעל הפלפלים.
5 מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים אותו מעל הפלפלים והגבינה.
6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40-50 דקות עד שנוצר קרום זהוב בחלקו העליון של הקיש.
שף-קונדיטור אמיר שגב הוא הבעלים של קונדיטוריית גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה בכפר סבא, טלפון להזמנות: 09-7670133.