רולדת וניל, קצפת ושוקולד לבן
תודו שהעוגה הזאת מחזירה אתכם לילדות ברגע. הנפלא הוא שבניגוד לרולדות הקנויות של הילדות, הרולדה הזו נימוחה ועסיסית, טרייה ומתוקה, ורק אתם שולטים בכמה קרם יהיה בה - אף אחד לא יתקמצן עליכם עם המילוי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לרולדה אחת באורך 30 ס"מ:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
3 ביצים L
כפית תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
רבע כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אבקת סוכר לקישוט
לקצפת וניל:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
כפית אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 רולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
2 בקערת מיקסר מקציפים יחד סוכר, ביצים, וניל ומלח במהירות גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד, אוורירית ובהירה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה.
5 אופים 8-6 דקות או עד שהרולדה מזהיבה ויציבה למגע.
6 מצננים לחלוטין לפני הגלגול.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
7 הופכים את הרולדה על נייר אפייה נקי ומסירים ממנה את נייר האפייה בעדינות.
8 קצפת וניל: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
9 יוצקים כשלושת רבעי מכמות הקצפת על גבי הרולדה ומפזרים שלושת רבעי מכמות השוקולד הקצוץ.
10 מגלגלים לרולדה הדוקה.
11 מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בחלק העליון של הרולדה.
12 מקשטים באבקת סוכר וביתרת השוקולד הקצוץ.